Waarom 3D-Printen?

 

3D-Printen biedt ongeëvenaarde productiemogelijkheden. Constructies die eerder onmogelijk waren, worden door 3D-Printen realiteit. Bij conventionele productiemethodes wordt een bestaand materiaal vervormd door iets weg te nemen. Door een laagsgewijze opbouw bij 3D-printen wordt alleen materiaal toegevoegd, daar waar nodig. Deze benadering heeft de huidige ontwerpregels op zijn kop gezet.

De voordelen
 

Supply Chain

Snelle levering door lokale productie op het moment dat je wilt en in de hoeveelheid die je wilt.

Vormgeving

Startend vanaf een blanco printbed, bied een laagsgewijze opbouw van materiaal ongeëvenaarde vormgeving mogelijkheden.

Gewichtsbesparing

Holle of met een raster gevulde onderdelen geven in combinatie met de vormgeving grote mogelijkheden tot het reduceren van gewicht

Duurzaam

Minder afval, alleen maken wat je echt nodig hebt, productie dicht bij eindgebruiker, repareren van oude machines.

Snelle levering

 

Met 3D-Printen bouwen we onderdelen laag voor laag op. Iedere print start op een blanco platform, dus geen mallen of speciale tooling. Hierdoor kunnen we direct van 3D-model op productie overgaan. Op deze manier kunnen we je snel voorzien van onderdelen.

Test
pngkit sustainability png 1984749

Duurzaam

 

Als we het dan toch doen, dan maar maatschappelijk verantwoord. 3D-Printen is een duurzame productiemethode waarbij niet meer materiaal gebruikt dan nodig. Hierdoor ontstaat er tijdens het productieproces nagenoeg geen afval.

Door de te verwaarloze opstartkosten bij 3D-Printen zullen we altijd adviseren om het minimaal benodigd aantal onderdelen te bestellen om overbodige voorraden te voorkomen. 

De levenscyclus van bijvoorbeeld machines kunnen worden verlengt door spare-parts te 3D-Printen.

Benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? 

Recente projecten

 

Mass Customisation

Spare Parts

Tooling

Jigs & Fixtures

Prototyping

Robot Grippers

Machine Parts

Motorsport

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op

Jouw idee omzetten naar realiteit?

Vraag een print aan

Waarom gebruik maken van een 3D Print Service?

 

Hierboven hebben we al de vele voordelen uitgelegd van het gebruik maken van een 3D print service. Echter is het wellicht ook goed om te weten welke materialen er allemaal beschikbaar zijn bij ons. Daarom hebben wij een duidelijk overzicht van alle materialen voor 3D printen die wij gebruiken. Ook leggen wij tot in detail precies uit hoe het print proces er uit ziet, en kun je bij ons eenvoudig jouw 3D model uploaden om een print aan te vragen. 

3D Printen is de toekomst van productie, en met onze manufacturing on demand service kunnen wij jou nu en in de toekomst veelvuldig van dienst zijn!