Manufacturing on Demand

 

Wij maken het wanneer jij het nodig hebt

 

Waarom heb je nu een magazijn vol met onderdelen? Dat is heel eenvoudig, de levertijd is te lang of productie in kleine aantallen is te kostbaar. Ingewikkelde forecasts worden gemaakt om de voorraad te optimaliseren en dat is logisch want een magazijn kost veel geld, heel veel geld.

Gelukkig kan dit voor jou verleden tijd zijn. Wij printen je onderdelen op het moment dat je deze ècht nodig hebt. Manufacturing on demand noemen we dat. Bestel je onderdelen 24/7 vanuit je eigen digitale magazijn. Een overvol magazijn met incourante onderdelen is dus verleden tijd. Bespaar geld, ruimte, tijd en het milieu! 

Manufacturing on Demand

Het proces

 

1.

Klein beginnen

 

We gaan echt niet in een keer je hele voorraad vervangen. Starten met een kleine selectie onderdelen lijkt ons een goed begin. Zo kun je aan ons en onze manier van werken wennen en vice versa.

Klein beginnen removebg preview
Ultimaker S5 print head

2.

Hoe gaan we het maken?

 

Ieder onderdeel heeft specifieke eigenschappen. We zorgen ervoor dat de juiste productiemethode, het materiaal en eventuele nabewerking geselecteerd worden. 

3.

Passende strategie

 

Lastig te forecasten? Geen probleem! De kracht van dit concept is juist dat we onderdelen kunnen leveren zonder dat je lang vooraf hoeft te weten wanneer je deze nodig hebt. Natuurlijk is het wel belangrijk vooraf te bekijken hoe dit het beste binnen je bedrijf kan worden toegepast.

3D printing keyboard
fixture clamp 3d printed

4.

Voldoet het onderdeel in de applicatie?

 

Een leuk concept zo’n digitaal magazijn, maar uiteindelijk zullen de onderdelen ook moeten functioneren op het moment dat je het echt nodig hebt. Voordat een onderdeel wordt opgenomen in het digitale magazijn, zien we graag dat het eens getest wordt in de werkelijke applicatie.

5.

Bestel eenvoudig via je eigen digitale magazijn

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer de voorbereidende procedure geslaagd is, wordt het onderdeel opgenomen in je digitale magazijn. (her)Bestel je onderdelen wanneer jij deze nodig hebt.

product digital inventory img 2 removebg preview

Wist je dat de jaarlijkse kosten voor het houden van voorraden wel tot 30% van de totale voorraadwaarde kunnen bedragen. Bijvoorbeeld, bij een bedrijf met een voorraadwaarde van €500.000 vertaalt zich dat naar jaarlijkse voorraadkosten van €150.000

De voordelen

 

Kwaliteit

De onderdelen die je van ons ontvangt zijn direct toepasbaar. Volledig nabewerkt en voorzien van eventuele draadbusjes. Of je de onderdelen nu bestelt of over een jaar, de kwaliteit blijft gelijk.

Korte lijntjes

Geen productie in het verre Oosten maar lokaal. Door de korte lijntjes kunnen we gemakkelijk communiceren en snel schakelen.  

 

 

Eenvoud

Bestel eenvoudig met een “druk op de knop” onderdelen uit je eigen digitale magazijn. Contact met ons is niet eens noodzakelijk, al blijven we graag met je in contact.

Benieuwd hoe we dit concept binnen jouw bedrijf zouden toepassen, neem dan vrijblijvend contact op.

Op welke kosten bespaar je met een digitaal magazijn?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou?

Neem gewoon eens vrijblijvend contact op